Link delen via:

Leeuwarden - in 2018 cultureel hoofdstad van Europa

De hoofdstad van de provincie Friesland, met rond 110.000 inwoners, is een combinatie van winkelgebieden, culturele hoogtepunten en een bruisend nachtleven. Leeuwarden telt meer dan 600 monumenten! Shopaholics kunnen terecht in de Kleine Kerkstraat, een van de meest charmante winkelstraten van Nederland.
Door onze wisseltijden (return maandagochtend of vrijdagochtend om 9.00 uur), is het grootste deel van onze gasten op de avond van tevoren weer (zondag of donderdag) terug in onze basis. Met de auto of met openbaar vervoer (bus) bent u binnen een korte tijd in het centrum met veel restaurants, en op donderdag is de traditionele lange koopavond, alle winkels in de stad zijn open tot 21.00 uur. Wie nog vakantiegeld heeft over gehouden ...
Als uitgangspunt voor boottochten biedt Leeuwarden vele mogelijkheden, richting noorden varen over Dokkum richting natuurgebied Lauwersmeer en verder naar de provincie Groningen, naar het zuiden bent u in korte tijd in bereik van het Friese meren gebied met de bekende watersport plaatsen Grou, Sneek en Heeg.

LeeuwardenLeeuwarden , ideale startplaats voor uw vaarvakantie

Leeuwarden is de moeite waard:

De oude stad van Leeuwarden wordt gedomineerd door de statige huizen uit de 17e en 18e eeuw, idyllische grachten en veel interessante musea in moderne en historische gebouwen.

Enkele hoogtepunten van Leeuwarden zijn:

• "Mata Hari": het levensverhaal van deze uitzonderlijke, van spionage verdachte danseres wordt door het Fries Museum tentoongesteld.
• Het "Fries Museum": Hier kunt u een aantal van de ongeveer 170.000 voorwerpen, op basis waarvan de kunst, cultuur en geschiedenis van Friesland wordt uitgelegd, bewonderen.
• "Das Keramikmuseum Princessehof": ontdek de wereld van de keramiek
• "De Oldehove": de Nederlandse 'toren van Pisa'
In de traditionele stad van Leeuwarden vindt u alles - van de culturele bezienswaardigheden van de Friese specialiteiten tot goede mogelijkheden om te winkelen. Iedereen die wil kan deelnemen aan een gratis rondleiding door de stad die elke zaterdag begint om 12.00 uur en gaat naast de scheve toren genaamd De Oldehove.Overigens Leeuwarden is ook een bezoek waard in de winter. Centrum LeeuwardenIn het centrum van Leeuwarden